• home
  •  » nieuws
  •  » De gouden Assterhaan kraait victorie...

De gouden Assterhaan kraait victorie...

Calling the Word

Op 18 november 2011 onthulde Koen Vanmechelen in Asster, campus Stad, het kunstwerk: Calling the Word, Cosmopolitan Chicken Project (voor het centraal therapiegebouw), een twaalf meter hoge vlaggenmast die een gouden haan torst: “een signaaldier, eeuwenlang op de kerktoren, een symbool van bescherming”. De haan is georiënteerd naar de stad Sint-Truiden en symboliseert de gemeenschapsgerichte zorg: de voortdurende aandacht van het ziekenhuis om mensen te (her)integreren in de maatschappij.

Onder de haan wappert een vlag met daarop een reusachtig Apolliaans oog,  “schakel tussen de zon en de geest”.

Het kunstwerk heeft een interactief aspect: telkens als er binnen Asster een voor de samenleving belangrijk nieuwsfeit zich voordoet, zal de vlag gedurende enkele dagen volledig gehesen worden. Het nieuwsfeit is dan te lezen op de website van het ziekenhuis.

Wij willen dit gebruik in eer herstellen.

N.a.v. de goedkeuring van de tweede fase art. 107 (uitbouw mobiele teams en intensifiëring van zorg) en n.a.v. de goedkeuring van nieuwbouwprojecten (De Luwte 1, Spika, De Zeilen 1 en 2) zal de vlag van het betrokken kunstwerk gedurende enkele dagen gehesen zijn. Om dezelfde redenen zijn nu ook op Campus Melveren vlaggen gehesen.

laatste nieuws